Hur utvecklar vi marknaden och skapar innovativa produkter för morgondagens konsument av det vi skördar från havet?

Välkommen till en dag då vi låter oss inspireras kring trenderna som formar morgondagens konsumtion av mat skördad i havet. Om hur en bransch för alger vuxit sig stark i Maine, USA och vad ett litet företag mitt i sin tillväxtresa har lärt sig längs med vägen. Orkla Foods ger oss därefter en inblick i vad som krävs för att bli en av deras leverantörer. Från det arbetar vi kring de utmaningar som finns för att utveckla branschen. Hur kan vi samverka och hitta synergier för att skapa innovativa produkter för framtidens konsument av alger, musslor och ostron?

Strömstad Spa & Resort bjuder oss på innovativ mat från havet och på eftermiddagen ges det tillfälle att prata mer med PINC och Orkla, att träffa forskare med expertkunskaper inom flera områden liksom Livsmedelsacceleratorn, Ard Innovation och Eik Idéverksted som kan ge råd och tipsa om finansieringslösningar för små och medelstora livsmedelsföretag.

Temadagen vänder sig i första hand till små och tidiga livsmedelsföretag.

Dagen arrangeras av Maritima klustret, fokus Marina livsmedel tillsammans med projekt Framtiden är blå som drivs av Svinesundskommittén och Østfold Fylkeskommune.