Crispy Sea UF, marknadsför och säljer Algchips

Det är tredje gången som det bjuds in till Marin företagsmässa på Tjärnö marina laboratorium vid Göteborgs universitet och årets mässa samlade ett 80-tal personer – företagare, forskare, politiker och andra intresserade. Bakgrunden till den marina företagsmässan är den avsiktsförklaring som undertecknades av Tanums och Strömstads kommuner, Företagarna i Tanum och Strömstad samt Samförvaltningen norra Bohuslän under 2016. Avsiktsförklaringen ville genom samarbete visa på den resurs som Tjärnö marina laboratoriet är för Tanum och Strömstad och egentligen hela norra Bohuslän. På Tjärnö finns stor kunskap och kompetens samt en bra infrastruktur.

Årets teman var bioteknik och kunskaps-/naturturism och dagen innehöll många intressanta presentationer och pitchar av företagare, forskare, samarbetsorganisationer, projekt och UF-företagare från både Norge och Sverige. Den marina företagsmässan var gränsregional och hade både besökare och företagare som presenterade och pitchade från Norge och Sverige.

Företagsmässan innehöll mingel och utställningsområden där man kunde knyta kontakter med alla som närvarande och det var en härlig atmosfär med många nya och gamla kontakter som togs.

Fredagseftermiddagen avslutades med stort uppskattat ostronmingel!
Havstenssunds ostron serverade sina odlade ostron tillsammans med en härlig vinägrett och grön tabasco.
Klemmings ostron serverade frifångade platta ostron samt Gigas och till detta bjöds det på brynt smör med citron och pepparrot.
Bryggudden serverade Gigasostron med citron och dill och en vinägrett gjord på Cionafond.

För att läsa mer om årets marina mässa besök vår Blogg Produktivt Skagerrak

Mässan genomfördes i samarbete med projektet Marint Gränsforum Skagerrak, Företagarna Strömstad, Företagarna Tanum, Strömstad kommun, Tanum kommun, Tjärnö marina laboratorium vid Göteborgs universitet och Maritima klustret i Västsverige.