Hoppa till innehåll

Sterkere Sammen – Starkare tillsammans

Sterkere sammen - Starkare tillsammans

Succé för inspirationskonferensen

Under pandemin blev det tydligt att det finns en riksgräns mellan Norge och Sverige. Detta ville vi ändra genom att boosta norskt-svenskt samarbete regionalt. Konferensen ” Starkare tillsammans – Sterkere Sammen” den 5 oktober blev en succé som samlade 170 deltagare. Så här i efterhand kan vi bara bekräfta att vi är starkare tillsammans – vi er sterkere sammen!

Norges näringsminister Jan Christian Vestre inledde konferensen och höll en inspirerande föreläsning om vikten och möjligheterna till utökade samarbeten. Dagen varvades med spännande föreläsningar om innovationer och om framtidens mat, mode och boende – med tång och trä. En engagerande paneldebatt mellan unga, politiker och representanter från Svenskt Näringsliv och Norsk-Svenska Handelskammaren avrundade konferensen innan den historiska kvällen drog igång på Fredriksten Festning.

Sterkere Sammen – norsk-svenskt samarbete Viken-Västra Götaland arrangerades av Svinesundskommittén i samarbete med Viken Fylkeskommune och Västra Götalandsregione och Interreg Sverige-Norge. 

Nedan hittar du presentationerna, bilder och Ole Petter Nyhaugs spaning på konsument- och samhällstrender.

Ole Petter Nyahaug - en spaning på konsument- och samhällstrender