Affärer i Norge – rethinking wood!

12 november kl. 12-16:30 på Hotell Dalsland i Dals-Ed

Norge är en viktig handelspartner för Sverige. Just därför behöver du ta reda på vad som faktiskt gäller om du vill göra affärer eller till och med etablera ditt företag i Norge. Nu har du chansen att träffa aktörerna som kan ge dig stöd på vägen. Vi samlar några av de främsta experterna som delar med sig av sina kunskaper kring export av produkter och tjänster samt etablering. Med hjälp av ett pedagogiskt exempel visas vilka regler som gäller och vilka möjligheter du har.

Tisdagen den 12 november är du välkommen till ett kostnadsfritt seminarium med lunch, arrangerat av Svinesundskommittén genom projektet Grön tillväxt trä – rethinking wood! Gränsexperterna som medverkar är bland annat Grensetjänsten, Skatteverket, KGH Customs Services och KGH Accountancy & VAT Services.

Seminariet riktar sig byggbranschen, skog- och träindustri och som redan gör, eller planerar för, affärer med Norge. Våra experter ger vägledning så du kan undvika krångel och misstag när du exempelvis skickar byggmaterial (varor), arbetsmaskiner, arbetsverktyg eller personal till Norge eller funderar på att etablera företag i vårt grannland. Du får naturligtvis alla möjligheter att ställa dina svåraste frågor till experterna.

Ur programmet

  • Vad behöver du veta när du skickar arbetsmaskiner eller byggmaterial över gränsen?
  • Trävirke över gränsen? Vilka lösningar finns för effektiv gränspassage?
  • I vilka situationer kan etablering och momshantering vara nödvändiga?
  • Vad behöver du veta när du skickar eller hyr ut personal till Norge?
  • När är man utsänd respektive etablerad?
  • Vad händer när företag korsar gränsen – ett pedagogiskt exempel.
  • BREXIT – Vad behöver du tänka på?