Kung Carl XVI Gustaf firar Föreningen Norden i Svinesundsregionen

Den 25 september föräras Strömstads kommun fint besök av H.M. Kung Carl XVI Gustaf. Här väntar ett skräddarsytt program med havet i centrum. Värd för besöket i Strömstad är 100-års jubilerande föreningen Norden, Svinesundskommittén och Strömstads kommun.

Svinesundsregionen beskrivs av föreningen Norden som en av de mest innovativa regionerna när det gäller gränsöverskridande samarbete. Tillsammans med Svinesundskommitten, Strömstads kommun och Uddevalla kommun arrangerar föreningen därför en heldag i gränstrakten för att uppmärksamma sin hundraårsdag.

Program färdigställs

Svinesundskommittéen och Strömstads kommun är mycket glada för att hovet och föreningen Norden väljer att förlägga firandet till gränstrakten i norra Bohuslän. Det program som just nu färdigställs tar fasta på HM Konungens intresse för havet och miljön med fokus på Skagerack och pågående marin, gränsregional samverkan.

Under sitt besök i Strömstad kommer HM Konungen ta del av en rad exempel på hållbar förvaltning av gemensamma havs- och fiskeresurser. På programmet står också en båttur i gränsvattnen.

Media och allmänhet kommer att ges möjlighet att följa arrangemanget. Program med hållpunkter och praktisk information publiceras två veckor innan evenemanget.

Foto: Kungen vid invigning av Kosterhavets nationalpark 2009. Fotograf: Länstyrelsen

Mer information:

Föreningen Norden om 100-års firandet

Kontakt:

Föreningen Norden, Bo Andersson, generalsek, tel 070-221 79 28. E-post: bo@norden.se

Svinesundskommitten, Elsie Hellström, VD, tel 070-648 60 79. E-post: elsie.hellstrom@svinesundskommitten.com

Strömstads kommun, Maria Kvarnbäck, kommunikationschef, tel 072-145 31 01. E-post: maria.kvarnback@stromstad.se

 

Artikel skriven och publicerad av Strömstads kommun