Pressmeddelande 2021-07-08

Kampanj för gränsfri kärlek Norge-Sverige

Endelig kan vi møtes igjen! Svinesundskommittén, Grensentjänsten Norge-Sverige och Föreningen Norden vill att människor dokumenterar den gränsfria kärleken på Instagram och Facebook under #grensefrikjærlighet och #gränsfrikärlek.

– Under pandemien har alle mennesker levd med begrensninger og har ikke vært i stand til å møte kjære på samme måte som før, og i grenseregionen har folk også måttet leve med en lukket grense. I mange tilfeller er familier eller venner delt i to, sier Linda Engsmyr, ordfører for Svinesundskommittén.

– Så många som var tredje svensk har en nära familjerelation till ett annat nordiskt land, enligt vår undersökning från 2020. Att röra sig fritt över gränserna för att kunna träffa nära och kära är således oerhört viktigt för många i Norden och vi vill nu uppmana unga som äldre att visa upp all den kärlek som finns över gränsen, säger Åsa Torstensson, ordförande i Föreningen Norden Sverige.

– I kampanjefilmen ønsker vi å formidle gleden folk nå opplever langs grensen og håper mange hekter på og deler positive meldinger når de igjen kan besøke familie, venner eller favorittsteder, sier Trond Erik Grundt, daglig leder på Grensetjänsten Norge-Sverige.

Kampanjfilmen Gränsfri kärlek – Norge-Sverige (48 sek)
Mer information om kampanjen

Kontakt
Åsa Torstensson | Föreningen Norden | +46 (0)703 439618
Trond Erik Grundt | Grensetjänsten Norge-Sverige | +47 (0)62832100
Linda Engsmyr | Svinesundskommittén | +47 (0)400 11488

Pressmeddelande (pdf)