Hoppa till innehåll

Turism

Hållbar turism i attraktivt område

Turism är ett av våra fokusområden och just nu arbetar vi med att utveckla en mer hållbar turism för våra attraktiva men samtidigt känsliga miljöer. Vi kan locka fler besökare till vårt fantastiska område genom att samarbeta mer över gränsen.

Bohuslän, Dalsland och Østfold lockar tillsammans ett stort antal besökare varje år. Men få turister väljer att ta del av gränsregionens samlade utbud, antingen semestrar man i Sverige eller i Norge. Det vill vi i Svinesundsregionen ändra på. Vi jobbar för att utveckla en hållbar turism som stärker hela gränsregionen och gör fler besökare nyfikna på vad som finns bortom de självklara attraktionerna och utanför högsäsongen.

Inom fokusområde turism arbetar vi med huvudprojektet ”Besöksnäring 2.0” som beviljats EU-medel av Interreg Sverige – Norge. Projektet ägas av Svinesundskommittén tillsammans med Visit Østfold.

Under 2023 kommer vi även fortsätta arbetet med att få till en utveckling i området vid Svinesundsbron”. Under 2022 avslutades en förstudie och steg två blir att söka EU-medel för ett huvudprojekt.