Hoppa till innehåll

Gränsen som attraktion

Projektet Gränsen som attraktion

Projektet Gränsen som attraktion – gränslösa möjligheter för företag inom turism/reiseliv pågick mellan februari 2017 och januari 2020 och delfinansierades genom Interreg Sverige-Norge. Inom projektet arbetade vi för att stärka samarbetet inom besöksnäringen i gränsregionen. Vi har arbetat i Bohuslän, Dalsland och Østfold och bidragit till att skapa nya långsiktiga företagssamarbeten bland besöksnäringsföretag i gränsregionen. Tillsammans med turistorganisationer och företag inom besöksnäringen har vi arbetat för att främja utvecklingen av gränsregionala produkter och därigenom öka gränsregionens konkurrenskraft och attraktion.

Så här har besöksnäringsföretagen i gränsregionen kunnat dra nytta av projektet:
•       Möta nya spännande samarbetspartners
•       Följa med på våra utbildningsresor i gränsregionen
•       Inspireras till produktutveckling
•       Testa erbjudanden på nya målgrupper
•       Delta i vår guideutbildning
•       Tillgång till ny gränsöverskridande guidepool
•       Gå kurs i affärsutveckling
•       Låt ditt varumärke synas

Vill du se vilka evenemang som vi har anordnat inom projektet klicka nedan

Tidigare evenemang

Gränsregional turistkarta

Svinesundskommittén har, inom ramarna för projektet Gränsen som attraktion, tagit fram en gränsregional turistkarta. Syftet med kartan är att ge en enkel överblick över utbudet som finns i gränsregionen.

Turistkarta för gränsregionen Bohuslän, Dalsland, Østfold

Tillsammans erbjuder vår gränsregion Bohuslän, Dalsland och Østfold nästan allt – hav och skog, storslagna nationalparker, spännande kultur, unika hällristningar, historiska
fästningar, god mat och framförallt trevliga människor.

Varsågod att använda vår gränsregionala turistkarta!

Gränsregional turistkarta

Gränsguiderna/Grenseguidene

Projektet Gränsen som attraktion har under två tillfällen genomfört en guidekurs med fokus på skyddad natur i gränsregionen. De svenska och norska guider som gått kursen har blivit auktoriserade av Sveriges Guideförbund, Sveguide, och Norges Guideforbund. Alla guider finns samlade i den gemensamma guidepoolen Gränsguiderna/Grenseguidene.

Det är vi som är Gränsguiderna/Grenseguidene

Vi finns i gränsregionen Bohuslän, Dalsland och Østfold och tar gärna med dig ut på tur. I vår gränsregion finns fantastisk natur med unika nationalparker, spännande gränshistoria, intressant kultur
och framförallt trevliga människor. Upplev gränsregionen med oss!

Gränsguiderna/Grenseguidene

Turer i grenseland

Inom projektet Gränsen som attraktion har vi utvecklat konceptet Turer i grenseland. Här finns många förslag på upplevelser i gränsregionen Bohuslän, Dalsland och Østfold. Ta gärna del av turerna nedan och upptäck nya smultronställen i vår vackra gränsregion!

Kultur-tur i gränsland / Kultur-tur i grenseland

Är du intresserad av historia, levande kultur samt närproducerad mat och dryck? Vill du se konstnärer i arbete, djupdyka i spännande norsk-svensk historia och smaka på det bästa av regionens rika matkultur? Följ med på en kulturtur i den sydliga gränsregionen mellan Sverige och Norge, genom skogsklädda Dalsland till historiska Halden.

Till broschyren

Härligt häng i de marina nationalparkerna / Maritim moro i nasjonalparkene

Vil du ta med familien til skjærgårdsparadisene langs grensen og lurer på hva dere kan oppleve der? Her kommer noen tips til en tredagers Saltkråkan-opplevelse i Kosterhavet og Ytre Hvaler nasjonalparker. Vi lover en tur med høy idyllfaktor!

Till broschyren

Upplevelser i gränslandet för hela familjen / Opplevelser i grenseland for hele familien

Vill ni åka på en minisemester, där hela familjen kan trivas och ha det roligt? Här hittar ni tips för en tredagarstur eller helgresa med massor av spännande aktiviteter för både stora och små.

Till broschyren 

En smakrik gränsregion / En smaksrik grenseregion

Er du glad i kortreiste råvarer og lokal mat? Grenseregionen Bohuslän, Dalsland og Østfold er et område med svært variert landskap som avler et mangfold av råvarer og mattradisjoner. Bli med på en kulinarisk safari i regionen vår med dette kartet som guide!

Till broschyren

Paddling på gränsen – naturnära semesterupplevelser / Padling på grensen – naturnæren ferieopplevelser 

Vill du ha en annorlunda upplevelse tätt inpå nature? Gränsområdet mellan norska Østfold, Dalsland och Bohuslän är perfekt för paddling med kajak och kanot. Lugn skärgård, vackra insjöar eller spännande kanaler – gränsområdet har allt! Följ med på paddlingsäventyr med denna broschyr som din guide.

Till broschyren

Finansiärer

Projektet Gränsen som attraktion är finansierat av :

Kontaktperson