Evenemangsdatum: 26 april 2023
  • Gränsmöjligheter

Affärer i Sverige 2023

Kunnskap og støtte fra eksperter – Seminar 26. april

Er du gründer eller bedriftseier og allerede gjør, eller planlegger å gjøre, forretninger med Sverige eller arbeider innenfor internasjonal forretningsutvikling? Nå har du mulighet til å møte fageksperter som deler sine råd for å hjelpe deg på veien – fra praktisk etablering og skatteregler til forretningskultur og muligheter for støtte. Velkommen til en interessant dag!

Hvilke rammevilkår gjelder for norske bedrifter i Sverige?

Sverige er en viktig handelspartner for Norge. Under pandemien ble det derimot klart at det går en grense mellom landene våre. Nettopp derfor må du finne ut hva som faktisk gjelder dersom du ønsker å drive forretning eller etablere deg i Sverige, og dermed innenfor EU-regelverket.

Nå har du mulighet til å møte eksperter som kan gi deg støtte på veien. Vi samler noen av de fremste fagekspertene innenfor norsk-svensk næringsvirksomhet for å dele sin kunnskap. Gjennom praktiske eksempler illustrerer de hvilke regler som gjelder når norske bedrifter skal etablere seg i Sverige, inkludert problemstillinger rundt import/eksport, personell og mye annet.

Arrangementet vil avholdes ved den svenske ambassaden i Oslo den 26. april kl. 09:00 – 13.30. Det serveres lett lunsj. Seminaret er et samarbeid mellom Grensetjänsten Norge- Sverige, Svinesundskomiteen, Sveriges ambassade i Oslo og grenseeksperter.

Seminaret er først og fremst rettet mot deg som er gründer eller bedriftseier og allerede gjør, eller planlegger å gjøre, forretninger med Sverige. Men vi holder også åpent for deg som arbeider innenfor internasjonal forretningsutvikling.

I seminaret vil vi adressere:

  • Hva gjelder for norske bedrifter i Sverige og EU?
  • ATA-carnet – Internasjonale tolldokumentet blir digitalt.
  • I hvilke situasjoner kan etablering og registrering i avgifts registeret være nødvendig?
  • Hva gjelder for dine ansatte som jobber i Sverige?
  • Virksomhet i Sverige: Registreringskrav og beskatning.
  • Norsk vs svensk forretningskultur.
  • Vi forenkler lokalisering och etablering i Vest-Sverige.
  • Hvilken støtte finnes for å gjøre forretninger i Sverige?

Påmeldingsfrist 19. april

Datum:26 april 2023

Adress:Inkognitogata 27, 0256 Oslo

Arrangör:Svinesundskommittén, Sveriges Ambassade i Oslo, Grensetjänsten Norge-Sverige och Interreg Sverige-Norge inom projektet Integrerad gränsregion

Prenumerera
på vårt nyhetsbrev

Fyra gånger om året skickar vi på Svinesundskommittén ut vårt nyhetsbrev. I nyhetsbrevet delar vi med oss av vad vi arbetar med, informerar om genomförda och kommande arrangemang, och delar annan information som kan vara intressant för våra läsare.

Vad letar du efter?

Sök på webbplatsen

Sök